Anlita städfirma för städning av ett dödsbo

Anlita städfirma för städning av ett dödsbo , en städfirma kan vara ett bra alternativ för att få avlastning i allt det praktiska som tas omhand vid ett dödsbo. När en nära anhörig eller familjemedlem går bort är det mycket att ta itu med. Ibland är det en stor sak och det finns många människor att dela den med. Ibland är det en liten sak och nästan ingen bryr sig. Ibland är det någonstans mittemellan. Frågan är då: Vem ska organisera saker och ting? Familjen eller en städfirma? Ett tredje alternativ är ett företag som köper hela eller delar av föremål och tar över den efterföljande städningen. Sådana företag är ofta antikvarier eller antikhandlare.

Städa ett dödsbo på egen hand

Det kan vara svårt att plocka undan saker efter att någon nära och kär har dött. Sorgen kan vara så stor att det kan vara svårt för den sörjande att få saker gjorda. Detta mitt i det vanliga arbetet och omsorgen om familjen. De kanske inte har tid eller ork att mitt i sorgen städa och tömma ur dödsboet med alla minnen. Om det finns tid och energi är det som är det mest ekonomiska alternativet att organisera och städa själva. 

Anlita städfirma för städning

Det andra alternativet är att anlita en  städfirma för att städa bostaden. I detta fall finns det specialiserade entreprenörer. I detta fall kommer de också att hjälpa till med flyttprocessen. Om den sörjande familjen redan har delat upp och tagit bort de minnessaker de vill ha kvar innan städföretaget anländer. Utifrån just era behov och önskemål ger vi ett pris om du väljer att enbart boka städning, eller både städning och tömning av bostaden. Vår städfirma vill att du ska känna att du är trygg i våra händer, och att du är hjärtligt välkommen att kontakta oss under resans gång. Vi guidar dig gärna och besvarar de frågor som kan uppstå gällande vårt uppdrag.

Efter städ av ett dödsbo- gäller städgaranti?

Dödsbostädning kommer också genomgå inspektion och kontroll. Varje välrenommerad städfirma som åtar sig detta arbete måste då kunna lämna en städgaranti. Det innebär att de garanterar att städningen kommer att utföras i enlighet med alla de punkter som måste uppfyllas för att klara inspektionen och eventuella åtgärder.

Blir det anhörigas eller städfirman som blir valet?

I denna blogg får du kanske svar på just det du efterfrågar, om det är den efterlevande familjen som ska ta hand om dödsboet eller om man ska anlita en städfirma för detta. Det slutliga svaret beror ofta på den ekonomiska situationen, om det finns tid för den sörjande familjen att städa upp allt och om de har möjlighet att göra det. Om du känner dig emotionellt och fysiskt stark, kan du känna dig mer bekväm med att städa på egen hand. Men om du har ett jobb eller en familj kanske du inte har tid. I så fall skulle det vara bättre att anlita en städfirma för att städa och forsla bort bohaget. När det alltid gäller kostnader och ekonomiska förutsättningar bör du ha i åtanke att RUT-avdrag inte är möjligt, vilket innebär att antingen du eller dödsboet kommer att få betala hela kostnaden för arbetskostnaden för städning.

Varför boka oss

  • Prisvärd städtjänst
  • Klar på bokat datum
  • Proffsigt utförda

Dessutom arbetar vi på ett miljömedvetet sätt, och hjälper gärna till att transportera saker till återvinning, då de har ett nära samarbete med Myrorna.