Smartklockor har blivit en populär bärbar enhet för både träningsentusiaster och teknikintresserade personer. Två av de mest populära smartklockorna på marknaden är Garmin Venu 2 Plus och Samsung Galaxy Watch 5 Pro. Dessa klockor har unika funktioner som skiljer dem från varandra. I den här bloggen kommer vi att jämföra Garmin Venu 2 Plus och Samsung Galaxy Watch 5 Pro och undersöka deras positiva aspekter och tekniska skillnader.

Armband finns till alla smartklockor och är ett fantastiskt tillbehör som gör din klocka personlig, samtidigt som den sitter bekvämt på handleden. 

Design och skärm

Garmin Venu 2 Plus har en rund formad display som mäter 45 mm, medan Samsung Galaxy Watch 5 Pro har en något större 46 mm rund formad display. Båda klockorna har en högupplöst AMOLED-skärm som ger skarpa och levande färger. Garmin Venu 2 Plus har en ram i rostfritt stål, medan Samsung Galaxy Watch 5 Pro har en roterande ram som gör det lättare att bläddra i menyer och appar. Båda klockorna har ett slitstarkt och bekvämt silikonband som enkelt kan bytas ut.

Funktioner för fitness och hälsa

Garmin Venu 2 Plus är mer inriktad på hälsomätning, med sina avancerade sensorer som kan övervaka din puls, stressnivå och andning. Den har också en Body Battery-funktion som kan spåra dina energinivåer under hela dagen, vilket hjälper dig att optimera din träning och dina dagliga rutiner. Klockan har över 25 sportappar, bland annat för löpning, cykling, simning och golf. Den har också inbyggd GPS, vilket gör att du kan följa dina utomhusaktiviteter exakt.

Å andra sidan är Samsung Galaxy Watch 5 Pro mer inriktad på konditionsmätning, med sina avancerade sensorer som kan mäta din puls, dina steg och förbrända kalorier. Den har över 40 sportappar, inklusive löpning, cykling, simning och rodd. Klockan har också en inbyggd GPS, så att du kan spåra dina utomhusaktiviteter exakt. Klockan har också en unik funktion som kan upptäcka fall, vilket gör den till ett idealiskt val för seniorer eller personer med rörelsehinder.

Batteritid

Garmin Venu 2 Plus har en längre batteritid än Samsung Galaxy Watch 5 Pro. Klockan klarar upp till 11 dagar på en enda laddning, beroende på användning. Samsung Galaxy Watch 5 Pro däremot klarar upp till 4 dagar på en enda laddning, beroende på användning. Båda klockorna har dock en snabbladdningsfunktion som gör att du kan ladda dem upp till 80 % på bara en timme.

Operativsystem och appar

Garmin Venu 2 Plus körs på Garmins egenutvecklade operativsystem, som är intuitivt och lätt att använda. Klockan har tillgång till Garmin Connect, som är en omfattande fitness- och hälsoapp som kan hjälpa dig att spåra dina framsteg, sätta upp mål och komma i kontakt med andra användare. Klockan har också tillgång till appar från tredje part, till exempel Spotify och Deezer.

Samsung Galaxy Watch 5 Pro körs på Samsungs operativsystem Tizen, som också är intuitivt och lätt att använda. Klockan har tillgång till appen Samsung Health, som är en omfattande fitness- och hälsoapp som kan hjälpa dig att följa dina framsteg, sätta upp mål och komma i kontakt med andra användare. Klockan har också tillgång till Galaxy Store, som har ett brett utbud av appar från tredje part, inklusive populära appar som Uber och Strava.

Anslutningsmöjligheter

Garmin Venu 2 Plus har ingen mobil uppkoppling, vilket innebär att du måste ha din telefon i närheten för att ta emot samtal, meddelanden och notiser. Klockan har dock Wi-Fi-anslutning, vilket gör att du kan ansluta till internet och komma åt dina favoritappar. Samsung Galaxy Watch 5 Pro har mobiluppkoppling, vilket innebär att du kan ta emot samtal, meddelanden och notiser även när din telefon inte är i närheten. Klockan har också Wi-Fi-anslutning, vilket gör att du kan få tillgång till internet och dina favoritappar.

Slutsats

Sammanfattningsvis är Garmin Venu 2 Plus och Samsung Galaxy Watch 5 Pro båda utmärkta smartklockor med unika funktioner som skiljer dem från varandra. Garmin Venu 2 Plus är mer inriktad på hälsomätning, har längre batteritid och är bekvämare att bära. Samsung Galaxy Watch 5 Pro är mer fokuserad på konditionsmätning, har ett mer varierat app-ekosystem och har mobiluppkoppling. I slutändan handlar valet mellan de två klockorna om personliga preferenser och individuella behov. Om du är en fitnessentusiast kan Samsung Galaxy Watch 5 Pro vara det bättre valet för dig. Om du är mer inriktad på hälsostyrning och vill ha en klocka med längre batteritid kan Garmin Venu 2 Plus vara det bättre valet för dig.

Oavsett vilken du väljer, se till att hålla din smartklocka bekvämt och säkert på handleden med ett snyggt armband