När du blir äldre är det viktigt att se till att du tar rätt vitaminer mineraler och kosttillskott. Detta gäller särskilt om du vill hålla dig frisk och aktiv när du åldras. Det finns många olika typer av kosttillskott på marknaden, så det kan vara svårt att veta vilka som är rätt för dig. I den här artikeln kommer vi att lista de bästa vitaminerna, mineralerna och kosttillskotten för seniorer.

Kollagen: Kollagen är ett protein som hjälper till att hålla hud, skelett och leder friska. När vi åldras minskar kroppens naturliga kollagenproduktion, vilket gör det viktigt att komplettera med kollagen för att bibehålla vävnadsstruktur och integritet. Många experter rekommenderar att seniorer tar en daglig dos på 10 till 20 gram kollagen.

Omega-3-fettsyror: Omega-3-fettsyror är viktiga för allmän hälsa och välbefinnande. De hjälper till att minska inflammation, vilket kan vara fördelaktigt för att bekämpa kroniska tillstånd som artrit, hjärtsjukdomar och stroke. Den rekommenderade dosen för seniorer är 1 gram per dag.

Vitamin D: Vitamin D spelar en viktig roll för att främja benhälsa genom att öka kalciumabsorptionen. Det kan också minska risken för vissa kroniska sjukdomar. Den rekommenderade dosen för seniorer är 600 IE dagligen.

Vitamin B12: Detta vitamin hjälper till att hålla nerver och röda blodkroppar friska. När vi åldras kanske vi inte absorberar tillräckligt med vitamin B12 från vår kost, vilket gör tillskott nödvändigt. Den rekommenderade dagliga dosen för seniorer är 2-3 milligram per dag.

Magnesium: Magnesium spelar en viktig roll i muskler och nerver. Det är också fördelaktigt för benhälsa, energinivåer och förebyggande av kroniska sjukdomar som högt blodtryck och diabetes. Den rekommenderade dagliga dosen för seniorer är 400-420 milligram per dag. .

Pantotensyra: Pantotensyra är ett viktigt vitamin för energiproduktion och ämnesomsättning. Det hjälper också till att minska stress och kan minska risken för vissa kroniska sjukdomar. Den rekommenderade dagliga dosen för seniorer är 5-7 milligram per dag.